Martijn Lemahieu, Ardo

‘Lasernet is zó handig’

Het is dat Martijn Lemahieu nog wel meer te doen heeft, want wát zou de Application Engineer van het Belgische Ardo graag meer tijd bezig zijn met Lasernet.

Het Vlaamse Ardo produceert kwalitatieve vries-verse groenten, kruiden en fruit en levert die wereldwijd. Ardo doet dat duurzaam, met respect voor mens én milieu. Vestigingen zijn te vinden in negen landen, waaronder Nederland. Martijn werkt als Application Engineer op het hoofdkantoor in Ardooie, een dorp in West-Vlaanderen.

Profijt van Lasernet

In die functie maakte hij in 2017 kennis met Lasernet, dat in het voorjaar van 2018 door Formpipe werd geïmplementeerd. “Een fantastisch hulpmiddel om op een flexibele manier data op een document te krijgen en die vervolgens al dan niet automatisch te bezorgen op de juiste bestemming”, vat Martijn Het profijt samen dat Lasernet samen.

Met die implementatie van destijds, leerde hij niet alleen Formpipe kennen, maar ook Bart Koopman van die onderneming. Toen Bart met Monique de Wit August Bridge oprichtte, ging Martijn graag diezelfde brug over. “Er is voor Ardo en voor mij sindsdien niets veranderd. Met Formpipe kon ik klankborden en dat kan ik met August Bridge nog steeds.”

Heel klantgericht

August Bridge is nadrukkelijk meer dan een gesprekspartner, vertelt Martijn. “Onlangs was er een upgrade naar een nieuwe versie van Lasernet en dat laat ik graag aan August Bridge over.” Die upgrade zorgde ervoor dat Lasernet nu prima te combineren is met AXtension, een andere ISV-plug-in voor D365 die Martijn ondersteunt.

En hoewel August Bridge zo’n forse update goed onder controle heeft en heel klantgericht buiten kantooruren uitvoert, zit Martijn er graag bovenop. Zo hield hij zich persoonlijk bezig met het testen. “Ik doen nu eenmaal graag veel zelf. Sowieso wil ik verstand hebben van de programmatuur waar ik verantwoordelijk voor ben. Dat is ook plezierig voor mijn interne opdrachtgevers, want door aanpassingen zelf uit te voeren is het snel klaar.”

Zonder maatwerk

En aanpassingen zijn er veel. Ardo is druk met veel producten, productgroepen, locaties, landen en dan zijn er ook nog de klant-specifieke wensen voor wat betreft opdrachtbevestigingen, pakbonnen en facturen. Ondanks die grote diversiteit hecht Ardo aan een eenduidige en herkenbare profilering. Met Lasernet is het allemaal mogelijk en Martijn kan het grotendeels zelf. “En zonder maatwerk in Dynamics 365”, voegt hij eraan toe.

Maar Martijn heeft behalve snelle respons nog een andere reden om veel zelf te doen. “Het is zo leuk om met Lasernet te werken. Het is absoluut geen software waar eindgebruikers zelf mee moeten gaan knutselen en behalve ikzelf is er bij Ardo dan ook niemand die er echt diep in zit – maar het is ontzettend tof ermee bezig te zijn. Het is spijtig dat ik er niet nog meer tijd vrij voor kan maken. Maar ik heb nu eenmaal meer te doen. Ik ondersteun met mijn ICT- en ‘D365’-kennis de collega’s van Finance, ben ook de deskundige op het gebied van AXtension en treed op als troubleshooter.”

Nóg meer zelf doen

Of het niet risicovol is dat multinational Ardo maar één Lasernet-specialist in huis heeft? “Nee hoor, want we hebben August Bridge.” En daar weten ze altijd nog nét wat meer van Output Management dan ik. Het is de reden dat ik zo nu en dan eens een afspraak maak met August Bridge.” Hij voegt er lachend aan toe: “Maar die gesprekken zorgen er steeds wel voor dat ik nóg meer zelf wil en kan doen.”