Het is geen kinderspel

De Zweedse schrijfster Astrid Lindgren was 75 jaar geleden de geestelijke moeder van Pippi Langkous, een kind dat grenzeloos zelfbewust en moedig is. Waar anderen terugdeinzen bij een uitdaging die compleet nieuw is, zei Pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Het is een prachtige vondst van de schrijfster. De werkelijkheid is helaas o zo anders.

Er zijn in de wereld meer mensen die nog nooit software op het gebied van Document Output Management hebben geïmplementeerd dan die dat wel deden. Onder die onervaren dames en heren zijn er vast een paar die denken dat ze het wel kunnen. Wij van August Bridge laten ons graag uitnodigen om over hun schouders mee te kijken hoe ze het voor elkaar krijgen.

Anders gezegd: het implementeren van Document Output Management is een specialisme geworden.

Wat dat specialisme anders maakt dan, pak hem beet, dat van een hersenchirurg of astronaut: het lijkt zo eenvoudig. Ga maar na: je hebt een ERP-systeem, je hebt de software om documenten te maken en je hebt een plaatje van het bedrijfslogo. Kwestie van slepen, klikken, adresgegevens invoeren en een keer op enter drukken. Klaar is je pakbon, offerte of factuur.

Wie oprecht denkt dat het weinig ingewikkelder is dan dit, krabt zich achter de oren als wij van August Bridge op bezoek komen. “Dus jullie doen dag uit niks anders dan documenten maken?” Een enkeling vraagt nog grappend of we zelf mensen inhuren om thee te zetten. “Water laten koken, theezakje in een kop hangen en er op tijd weer uithalen – complex hoor.”

Wij lachen beleefd mee en vertellen daarna waarom het allemaal toch net iets anders zit. We vertellen over de complexiteit van het ERP-systeem, over dat Document Output Management zo veel mogelijkheden biedt dat gebruikers door de bomen het bedrijfslogo niet meer zien en dat sommige mogelijkheden in bepaalde situaties onwenselijk zijn. We vertellen verder dat de productie en distributie van documenten niet zomaar een schakel in een bedrijfsproces is. Dat het in plaats daarvan cruciaal is voor de onderneming. En wat de gevolgen zijn als er geen facturen de deur uitgaan.

De komende weken gaan we u in een serie artikelen wegwijs maken in de wondere wereld van Output Management. Zo’n serie schreven we nog niet eerder, dus we denken dat we het wel kunnen.